Novosti

Odgođeno suđenje za ubistvo srpskih vojnika u Sarajevu

0SARAJEVO – Suđenje komandantu Specijalne jedinice MUP-a takozvane RBiH Draganu Vikiću i još trojici optuženih za ubistvo zarobljenih pripadnika JNA 1992. godine u Sarajevu, koje je bilo najavljeno za sutra, odgođeno je do daljeg.

Vikićev branilac, advokat Adna Dobojlić rekla je Srni da je sutrašnje ročište odgođeno na zahtjev jednog od optuženih u ovom predmetu.

U predmetu “Veliki park”, osim Vikića, optuženi su pomoćnik ministra unutrašnjih poslova tadašnje BiH Jusuf Pušina, te pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije Nermin Uzunović i Mladen Čovčić.

Prema optužnici, oni su bili informisani o zarobljavanju osam pripadnika JNA srpske nacionalnosti iz transportera u kvaru na području sarajevskog naselja Dobrinja.

U optužnici je navedeno da su optuženi bili informisani o stavljanju pod kontrolu i nadzor policijskih i bezbjednosnih struktura zarobljenih vojnika JNA, koji su potom izvedeni u Veliki park blizu Doma policije u centru Sarajeva, gdje su ubijeni.

Tijela pripadnika JNA sklonjena su i odvezena s ciljem uklanjanja i prikrivanja dokaza, ali su pronađeni posmrtni ostaci dvojice ubijenih, dok se za ostalim tijelima još traga.

Datum održavanja narednog ročišta biće objavljen naknadno.


Notice: Undefined index: HTTP_CF_IPCOUNTRY in /var/www/vhosts/prnjavorski.com/httpdocs/wp-content/themes/prnjavor/library/templates/single/single-footer.php on line 1


Hapšenja zbog izborne prevare: Osumnjičeni za zloupotrebu mrtvih

Previous article

Milanović s Dodikom: Hrvatska neće podržati jednostrane revizije Dejtona

Next article

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *