NovostiRS/BiH

Opozicija sutra dolazi u Skupštinu, večeras odlučuju o taktici i ponašanju

0

 Idemo u Skupštinu ali ipak bez pištaljki, dan pred posebnu sjednicu poručuju iz opozicionog bloka. Kako saznaje ATV, pripremaju veće iznenađenje, a navodno, jedna od opcija je i veliki transparent koji bi unijeli u salu ili u hodnik Parlamenta.

Završne pripreme i konačni dogovor o ponašanju na sutrašnjem zasjedanju Savez za promjene održaće kasno večeras. Šef kluba poslanika PDP-a ne bi da otkriva detalje.

“Što se tiče samog toka sjednice – to će isto zavisiti od mnogo stvari – ja u ovom trenutku ne mogu stvarno prognozirati kako će izgledati ta sjednica. Ja lično, pištaljku nisam imao ni prošli put”, rekao je šef kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS Miroslav Brčkalo.

“Ja očekujem što i većina građana Republike Srpske, da imamo mirnu sjednicu, demokratsku raspravu i da niko ne pravi cirkus od Narodne skupštine i rijaliti program – ja to očekujem ali mi ne možemo da naredimo i mi nećemo da se ponašamo nedemokratski”, rekao je potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić.

“Ja smatram da kolege koje su pravile rijaliti u Narodnoj skupštini su to učinile, prvo na štetu Narodne skupštine RS i njenih institucija a onda i na svoju ličnu štetu jer mislim da građani to ne podržavaju. Nisam čuo da je iko rekao da je normalno da se to tako radi ali sam takođe svjestan da su oni nekome obavezni da to tako rade”, rekao je Stevandić.

Opozicija kaže da neće glasati za dnevni red. To im, izgleda, neće puno pomoći jer podrška vladajućih nije upitna – bar je tako, još u petak, poručeno nakon sjednice kolegijuma.

(atv)

Izbor za mis Zemlje: Dubičanka među 10 najljepših na svijetu

Previous article

Pucnjava u crkvi u Teksasu: Policija potvrdila više žrtava

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti