NovostiRS/BiHTema dana

Opštine i gradovi u Srpskoj dužni da donesu restriktivnije mjere

0
Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske apeluju na sprovođenje mjera zaštite, podsjetivši da su na snazi zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije, koji se tiču obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom prostoru.

“Upozoravamo da su, s ciljem sprečavanja širenja virusa korona zabranjena i sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, što uključuje i okupljanja kao što su svadbe, sahrane i slična organizovana okupljanja. Takođe, na snazi je i zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije po kojem su jedinice lokalne samouprave, odnosno gradski i opštinski krizni štabovi dužni da, u slučaju pogoršane epidemiološke situacije, na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere”, navodi se u saopštenju, nakon sastanka koji je održao Stručno operativni tim za specifične zadatke zaštite i spasavanja Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Na ovom sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija i porast broja oboljelih u Republici Srpskoj, a sastanku je prisustvovao ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Stručno operativni tim kontinuirano prati stanje u zdravstvenom sistemu Republike Srpske sa aspekta jačanja kapaciteta kovid bolnica radi adekvatnog zbrinjavanja pacijenata.

“Sve bolnice su snadbjevene potrebnom zaštitnom i medicinskom opremom, laboratorije se kontinuirano snabdijevaju potrebnom količinom testova, a rad bolnica je reorganizovan u korist jačanja kapaciteta kovid odjeljenja”, navodi se u saopštenju.

atvU Austriji novi rekord, 2.317 novozaraženih

Previous article

U Republici Srpskoj 226 novozaraženih

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Novosti