Prnjavor - Najnovije vijestiVijesti

Optužnica Tužilaštva otkriva DETALJE TEŠKE NESREĆE U PRNJAVORU Mrtav pijan nasilničkom vožnjom USMRTIO DJEVOJČICU (13) NA TROTOARU

0

Nisvet Mujkić (26) iz Prnjavora kritične večeri u oktobru prošle godine mogao je da bira, da li će mrtav pijan sjesti u svoj “golf” ili u automobil drugara.

Ovaj detalj, kao i mnoge druge koji su uslijedili do trenutka u kojem će Mujkić skriviti tešku saobraćajnu nesreću u centru Prnjavora i usmrtiti djevojčicu Vanju R. (13) na trotoaru, otkrila je optužnica banjalučkog Tužilaštva.

Mujkić je kobnog dana 10. oktobra prošle godine oko četiri časa pijančio u lokalu “Skver” u Prnjavoru i to od 17 do 21 čas.

Po izlasku iz lokala bio je uporan u razgovoru sa Srđanom Stojčinovićem koji je ponudio da on vozi svoj automobil do sljedećeg lokala u Prnjavoru. Mujkić je prema navodima iz optužnice u krvi imao preko dva promila alkohola.

Nakon što je sjeo za volan “golfa 4” Mujkić je vozio brzinom od preko 105 kilometara na čas i to kroz centar Prnjavora gdje je ograničenje brzine bilo 40 kilometara.

– Vozeći, nasilničkom, duplo većom brzinom od najmanje 105,6 km/h, gdje je dozvoljena brzina kretanja 40 km/h zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom koje je prešlo na trotoar gdje se nalazila maloljetna Vanja R. rođena 2007. godine – navodi se u optužnici.

Mujkić je nesrećnu djevojčicu koja je mirno stajala na trotoaru, ne sluteći crnu sudbinu, udario prednjim lijevim vratima, odbacio je nekoliko metara.

FOTO: TVK3/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: TVK3/YOUTUBE/SCREENSHOT

Djevojčica je zadobila višestruke prelome lobanje, kostiju lica, rebara, kičme, ekstremiteta, te teške povrede vitalnih organa od kojih je preminula na mjestu.

Mujkić je nakon nesreće uhapšen, a odlukom banjalučkog Okružnog suda pritvor mu je produžen.

srpskainfo.comSDS i PDP: Prioritet promjene u Republici Srpskoj

Previous article

Kirgistan: Džaparov ubedljivo vodi u trci za predsednika

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *