NovostiRS/BiH

Oslobodimo Srpsku: Opozicija traži prijevremene izbore zajedno sa lokalnim

0

 Predsjednik SDS-a Mladen Bosić na današnjem skupu u Banjaluci u organizaciji Saveza za promjene /SZP/ pročitao je, kako je naveo, mjere za spas Republike Srpske, od kojih je prva organizovanje prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih izbora zajedno sa predstojećim lokalnim izborima u oktobru.

setnja-opozicija-5558

Bosić je naveo da je drugi zahtjev formiranje “prelazne vlade nacionalnog spasa”, koja će pripremiti i sprovesti fer izbore.

Prema njegovim riječima, treći zahtjev je prioritetno obezbijediti isplatu boračkog dodatka, invalidnina, dječijeg dodatka, porodiljske naknade i podsticaja poljoprivrednicima.

Predsjednik SDS-a je rekao da je četvrti zahtjev stavljanje van snage odluke o poskupljenju električne energije i zaustavljanje rasprodaje prirodnih bogatstava.

Bosić je pojasnio da je peti zahtjev rasvjetljavanje, kako je naveo, političkih ubistava i korupcionaških afera, a šesti uvođenje prinudne uprave u Radio-televiziju Republike Srpske da bi se javni servis učinio nepristrasnim i objektivnim.

Bosić je poručio vladajućima u Srpskoj da treba da čuju glas opozicije i njenih pristalica. “Ako nas sad ne budu čuli, čuće nas sljedeći put kada dođemo”, tvrdi Bosić.

U obraćanju prije čitanja šest zahtjeva SZP-a na skupu u Banjaluci, Bosić je rekao da niko ne može podijeliti srpski narod i da oni koji su bili na mitingu u organizaciji vladajuće koalicije nisu neprijatelji već braća.

Prema njegovim riječima, neprijatelji su oni koji su osiromašili narod.

Protest SZP-a u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” završen je mirnom šetnjom do autobusa koji su dovezli pristalice opozicije iz drugih krajeva Republike Srpske.

Kolonu su predvodili lideri opzicionih stranaka u Republici Srpskoj, koji su nosili tarnsparente na kojima je posilo “Protest!” i “Oslobodimo Srpsku”.

Šetnja je trajala od parka do raskrsnice ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice u suprotnom smjeru od Trga Krajine, gdje je danas održan miting “Srcem za Srpsku – Stop izdaji!” u organizaciji vladajuće koalicije u Srpskoj.

 atv

Dodik: Srpski narod ima dvije države, Srbiju i Srpsku

Previous article

Dodik široke ruke: 100 KM za uličnog harmonikaša

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti