Novosti

Osumnjičeni da su se uz pomoć lažnih diploma zaposlili u Srednjoškolski dom

0BANJALUKA – Banjalučka policija podnijela je izvještaje Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv G.K. i M.Đ. koji se sumnjiče da su učestvovali u činjenju Krivičnog djela “Falsifikovanje isprave”.

G.K. se sumnjiči da je u toku 2014. godine u Banjaluci, u namjeri da ih upotrijebi kao prave, od nepoznatog lica nabavio lažne školske diplome za zvanje VK bravar, Diplomu o položenom majstorskom ispitu, Diplomu i svjedočanstva o završenoj srednjoj školi.

On je, kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Banjaluka, diplome u vidu ovjerenih kopija upotrijebio prilikom regulisanja radno-pravnog statusa u JU “Srednjoškolski dom” Banjaluka.

M.Đ. se sumnjiči da je pribavilo falsifikovanu diplomu srednje škole na svoje ime, zatim je ovjerio u Odjeljenju za opštu upravu grada Banjaluka, dovodeći radnike Odjeljenja u zabludu, te predalo u personalni dosije ‘Srednjoškolskog doma’ Banjaluka, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.Tegeltija: Zalažemo se za punu ravnopravnost vjerskih zajednica

Previous article

EU dogovorila nove sankcije za Bjelorusiju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Novosti