BalkanNovosti

Ove helikoptere nabavlja Srbija VIDEO

0

Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova Srbije zaključila su ugovor za kompanijom “Erbas helikopters” o nabavci devet helikoptera “H-145M” za potrebe Vojske Srbije i MUP-a.

“Kroz tu nabavku Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana Vojske Srbije i helikopterska jedinica MUP-a Srbije opremaju se poslednjom generacijom helikoptera za izvršavanje najzahtevnijih misija /transport, traganje i spasavanje, borbene misije, medicinska evakuacija, nadzor i osmatranje/”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ugovor predviđa nabavku devet helikoptera sa paketom rezervnih dijelova, alata i dokumentacije, ali i transfer tehnologije za održavanje tih letjelica.

Takođe, dogovorena je i oprema, obuka i sertifikacija Vazduhoplovnog zavoda “Moma Stanojlović” u Batajnici kao centra za održavanje helikoptera “Gazela”, kao i uključivanje Zavoda u remontnu mrežu kompanije “Erbas helikopters”.

Ugovorena je i podrška srpskim kompanijama i naučnoistraživačkim institucijama radi pribavljanja relevantnih kvalifikacija i sertifikacija, uz traženje mogućnosti za angažovanje srpskih industrijskih kapaciteta i nabavku njihovih dobara i usluga, dodaje se u saopštenju.

Pored predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, MUP-a i predstavnika kompanija “Erbas helikopters” i “Erbas grupe”, ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević, ambasador Francuske u Srbiji Kristin Moro i ambasador NJemačke u Srbiji Aksel Ditman.

U saopštenju se ne navodi vrijednost ugovora.

srna

Napokon je otkriven tip ženskih grudi koji se muškarcima najviše sviđa

Previous article

Mirko Filipović nokautirao King Moa VIDEO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan