PrnjavorVijesti

Ovi baš koriste društvene mreže

0

Domaći političari se sve više okreću modernim tehnologijama, pa na društvenim mežama često možemo videti aktivnosti, ali i stavove, mnogih načelnika, odbornika, narodnih poslanika, ministara…

Sudeći po statusima, tvitovima i komentarima na društvenim mrežama, političari iz Republike Srpske polako, ali sigurno, počinju da prate svetske trendove kada je u pitanju komuniciranje s građanima.

Šatore, mitinge i sastanke polako premeštaju na društvene mreže, na kojima im se svi građani mogu obratiti.

Iako su još oni koji aktivno koriste društvene mrže u manjini, neki su već ozbiljno shvatili prednosti moderne tehnologije, a među najaktivnije možemo ubrojati gradonačelnika Banjaluke, nekoliko načelnika, nekoliko narodnih poslanika, mnoge banjalučke odbornike, ministre… mahom mlađe dobi.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, aktivan je na Fejsbuku, Tviteru, kao i na Instagramu. Fotografiše razne aktivnoste koje obavlja u službi gradonačelnika, ali i privatna druženja, putovanja. Često objavi i po neki selfi.

Aktivan na mnogim društvenim mrežama je i predsednik PDP, Branislav Borenović.

Kao i gradonačelnik Banjaluke, i on često na svoje profile objavljuje fotografije, kako sa poslovnih sastanaka i poseta, tako i po neku iz privatnog života.

Sve svoje sastanke, aktivnosti, posete ili druženja na Instagramu i Fejsbuku objavljuje i načelnik Prnjavora, Darko Tomaš. Svoje pratioce redovno obaveštava o sastancima, kao i događajima koji se odvijaju u opštini Prnjavor.

Poznat po svojm Tviter profilu i komentarima je i član glavnog odbora SNSD Rajko Vasić. On, za razliku od svoji kolega, Tviter na koristi kako bi objavljivao detalje iz svog života, nego više kako bi komentarisao aktuelna dešavanja.

Aktivni na društvenim mrežama su i mnogi narodni poslanici poput Jelene Trivić, Igora Žunića, Srđana Mazalice, Draška Stanivukovića, Sonje Karadžić…

Na Tviteru redovno komunicira s građanima i Aleksandra Pandurević, novi ministar Srđan Rajčević, na Fejsbuku su aktivni i Nenad Stevandić, Dragan Crnadak, kao i mnogi drugi…

Stručnjaci koji su ranije komentarisali aktivnost domaćih političara na društvenim mrežama kažu da su one veliki korak ka modernom načinu delovanja i komuniciranja sa građanima, te prilika da ih građani bolje upoznaju.

Za razliku od pre samo nekoliko godina, kada su profile na društvenim mrežama imale samo partije, sada je vidljivo da se pojedinici sve više ističu, komuniciraju s građanima i rade na svojoj promociji.

Predsednica nije aktivna

Za razliku od komšijske Srbije i Hrvatske, i njihovih lidera koji su aktivni na Tviteru, predsednica Republike Srpske ne „tvita“. Željka Cvijanović nije aktivna skoro ni na jednoj društvenoj mreži, piše Srpskainfo.

(Srpskainfo)

Prnjavor: Rođena je jedna beba – djevojčica

Previous article

Preminuo novinar Slobodan Milijašević

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor