DruštvoNovosti

Ovo je najpopularnije ime za djevojčice…

0

U koji god park, vrtić ili školu odete sigurno ćete upoznati bar jednu Sofiju.

djevojcice

Sudeći prema svjetskoj statistici upravo ovo žensko ime je najčešće na svijetu. Naime, Laura Varterberg sa Babynamewizard.com sajta, prikupljala je informacije iz vrtića o najčešćim ženskim imenima.

U čak devet zemalja, „Sofija” se nalazi na prvom mjestu među najčešćim ženskim imenima, u 20 zemalja nalazi se na drugom i trećem mjestu, a ostalim zemljama nalazi se među prvih 25 najčešćih imena.

Takođe, ovo ime nije povezano sa religijom, pa je zastupljeno i kod hrišćana i kod muslimana.
Vatenbergova, ipak, nema objašnjene zbog čega svijet toliko voli „Sofije”. Tačno je da je Sofija Vergara prilično popularna glumica, ali roditelji sigurno ne daju djevojčicama ime po njoj.

Laura Vaterberg je, kako kaže i sama zadivljena ovom statistikom, jer nije očekivala da je jedno žensko ime, bez obzira na geografsku oblast, kulturološku ili religijsku podjelu toliko zastupljeno.

I Srbija takođe voli „Sofije”, pa tako roditelji često svojim djevojčicama daju upravo ovo ime. Ipak, ovo nije i najčešće ime. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, najčešća imena djevojčica su Milica, Anđela, Jovana, Ana, Teodora, Katarina, Marija, Sara, Anastasija i Aleksandra.

BlicPoslednji Hitler je Jevrejin: U ovoj ironiji prezime mu je zagorčalo život

Previous article

Letovi iz Tuzle za Beč od 19 evra

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo