NovostiRS/BiH

Pale: Služen parastos za poginule radnike “Famos-a”

0

Vijence i cvijeće na spomenik radnicima “Famosa” položile se delegacije opštinske Boračke organizacije, Skupštine opštine, SUBNOR-a Pale, Crvenog krsta Republike Srpske, članovi porodica poginulih boraca, kao i predstavnici javnog života Pala.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je da se na ovaj način želi otrgnuti od zaborava stradanje pripadnika VRS i njegovati tekovine proteklog odrbrambeno-otadžbinskog rata.

Parađina je rekao da, kada je u pitanju boračka populacija, vlast Srpske mora da se pobrine za njihov bolji egzistencijalni i ekonomsko-socijalni status u društvu.

“Moraju se stvoriti uslovi i ambijent za otvaranje novih radnih mjesta i, donošenjem adkavatnih zakonskih propisa, prioritetno zapošljavati boračke kategorije”, istakao je Parađina.

On je napomenuo da se u najtežoj socijalnoj poziciji nalaze demobilisani borci, te da prioritete u zapošljavanju moraju imati i djeca poginulih boraca, čiji su očevi dali živote za stvaranje Republike Srpske i odbranu svog naroda.

Istakavši da je to kompleksno i najbitnije životno pitanje, Parađina je napomenuo da žrtve za slobodu, odbranu pravoslavne vjere i Republike Srpske, zaslužuju da se ono riješi.Gradiška: Starica pokušala samoubistvo

Previous article

Cvijanović: Ćutanje CIK otvara prostor za sumnje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti