MagazinSex i ljubav

PAŽNJU U IZOLACIJI USMJERILI U SPAVAĆE SOBE Skočila potražnja za vijagrom, čak se prave ZALIHE

0

Doktori iz Velike Britanije upozoravaju tamošnje stanovništvo da ne prave zalihe Slidenafil tableta za erektilnu disfunkciju, koje se prodaju pod nazivom vijagra.

Stanovništvo ove zemlje, od kada je počela pandemijia i kako su mjere postajale sve ristriktivnije počeli su sve više naručivati ove tablete preko interneta.

Doktorka Diana Gal je istaknula da je onlajn prodaja ovih lijekova porasla za čak 70 odsto.

Ona isitče da ovakva potražnja za ovim tabletama znači da su mnogi svoju pažnju u izolaciji usmjerili u svoje spavaće sobe i dodaje da bi gomilanje ovih tableta moglo dovesti u problem efikasno funkcionisanje njihovog zdravstvenog sistema.

– Slične skokove u prodaji imamo tokom Božića i Nove godine, ali ovakav dramatičan skok nismo do sada doživjeli. Ovo može da znači da ljudi žele iskoristiti izolaciju tako što će češće imati seksualne odnose – rekla je Gal.

Ova zemlja se ne susreće samo sa potencijalnim problemom nestanka ovih lijekova, već se javlja i nestašica paracetamola, pumpica za astmatičare i drugih, poručila je Gal i dodala da veliki broj sastojaka za ove lijekove stiže iz Kine, a zbog cijele situacije isporuka je prilično ograničena, prenosi Radio Sarajevo.Ovo su trajne posljedice koje ostavlja virus korona

Previous article

Kisićeva: Srbija ulazi u onaj dio epidemije kada slijedi strmoglavi rast

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin