NovostiRS/BiH

Pendeš: Zar je Tompson otpjevao nešto što nekoga vrijeđa

0

Marina Pendeš, ministar odbrane BiH, osudila je uvredljive poruke navijača Hrvatske u BiH, ali ukazala kako će ih uvijek biti.

Smatra da se to desilo u euforiji i da svako mora snositi odgovornost za to.

“Naravno da osuđujem incidente. Ali znate, to je euforija. Smatram da svako od nas mora snositi i imati odgovornost. BiH je država tri konstitutivna naroda, pa i Hrvata. Uvijek će biti incidenata. Ne možete to kontrolisati”, rekla je i izrazila mišljenje da politički lideri ne snose odgovornost za tu vrstu incidenata:

“Niko od lidera nikada nije pozvao da se uradi nešto što ne treba uraditi”, rekla je Pendeš za N1.

Osvrnula se i na jučerašnji nastup Marka Perkovića Tompsona prilikom dočeka hrvatskih fudbalera na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, nakon dolaska sa Mundijala u Rusiji rekavši:

“Ne vidim šta je Tompson opjevao nešto što nekoga vrijeđa. Njegove povike neću komentarisati”, rekla je ona.

Ona je istakla da nije očekivala da se NATO samit u Briselu bavi BiH.

“Pitanje je dana kada će MAP biti aktiviran. Uvjerena sam da će to biti u 2018. godini”, rekla je Pendeš i podsjetila da je knjiženje perspektivne vojne imovine trebalo biti tehničko pitanje, ali da je postalo političko, što nije trebalo biti, naglasila je.

Ukazala je na to da aktivacija MAP ne znači i momentalno članstvo BiH u NATO.

“Ljudi često pogrešno tumače MAP. Makedonija je dobila poziv za NATO, a prije toga su imali čak 18 MAP. Aktiviranje MAP-a ne znači da će BiH sutra biti članica NATO“, rekla je dodala kako niko ne treba biti protiv toga jer je „investiranje u NATO, investiranje u sigurnost budućnosti svake porodice u BiH”, kako je rekla.

Nije željela komentarisati stavove političara u RS o integraciji BiH u NATO. Podsjetila je da aktiviranje MAP znači obavezivanje na reforme u različitim segmentima društva.

Pendeš smatra da je za Dragana Čovića u fokusu svaki građanin BiH.

“Smatram da gospodin Čović kao predsednik HDZ, predsjednik HNS i član Predsjedništva BiH je u svojoj ideji i nastupu u potpunosti posvećen interesima građana BiH, pa tako i hrvatskog naroda jer mu on daje legitimitet”, rekla je ona.

“Mislim da je gospodin Čović mudar čovjek”, rekla je.

Ukazala je da Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva u BiH može dati informacije o navodno dolasku vojnika ove države u BiH, a ne ona kao ministar odbrane.

Dječaci sa Tajlanda izašli iz bolnice

Previous article

Sirijska vojska zauzela važno uzvišenje kraj izraelske granice

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti