NovostiSvijet

Pens: Uz poštivanje mjera, do kraja juna virus možemo ostaviti iza sebe

0

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mak Pens izjavio je da, ako se budu poštivale mjere poduzete protiv širenja virusa korona, virus bi mogao biti pobijeđen do kraja juna ove godine.

Pens, koji je na čelu američke Misije za borbu protiv virusa korona, tokom gostovanja na CNN-a dotakao se aktuelne situacije oko pandemije virusa korona u SAD-u.

Ističući da američka administracija daje sve od sebe u borbi protiv virusa, Pens je poručio kako vjeruje da će i američki građani dati sve od sebe na tom planu.

“Ako se svih mjera budemo pridržavali, mi ćemo Kovid-19 u velikoj mjeri ostaviti iza sebe i početi vraćati ljude na njihova radna mjesta”, rekao je Pence.

Podvukao je da se milioni života mogu spasiti pridržavajući poduzetih mjera.

“Nikada ne bih želio podcijeniti gubitke koje smo uzrokovali, ali ljudi mogu biti sigurni da se svjetlost pojavljuje na kraju tunela”, riječi su Pensa.

“Smatramo da je to vrlo vjerovatno. Korona virus se može ponovo pojaviti sljedeće godine, na jeseni ili zimu”, rekao je Pens, ističući da je narednih 30 dana ključno u kontekstu daljnjeg razvoja situacije oko virusa korona u njegovoj zemlji.Blokirano selo kod Brčkog: Mještani bili u kontaktu sa zaraženim koronom

Previous article

Otpušteni svi radnici hotela “Evropa” i “Holidej” u Sarajevu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti