NovostiRS/BiH

PET DANA AGONIJE Potraga za dječakom (6) koji je UPAO U NABUJALI POTOK i danas bez rezultata

0

Najveća potraga za šestogodišnjim dječakom (6) iz Begovog Hana i mladićem koji je nestao u Zavidovićima 2. maja i danas je završena bez pozitivnog ishoda.

Pregledao se svaki metar obale rijeke Bosne, pretraga se vršila i sa čamaca, a više od 120 spasilaca i mještana od rano jutros je bilo na terenu.

U akciji su učestvovale gorske službe spasavanja iz Zavidovići, Žepča, Sarajeva i Zenice, SNIK Atom, Federalna uprava civilne zaštite s jednim čamcimem te volonterski SRK Bosna Zenica s dva čamca, mještani, kao i psi tragači.

Mještani su danas predvođeni obučenim spasiocima pretražili svaki metar obale rijeke Bosne nizvodno od Begovog Hana, a stručna saradnica za Civilnu zaštitu Opštine Žepče Blaženka Ramljak je kazala da uprkos uspješnosti realizacije nije ostvaren cilj, a to je pronalazak dvojice nestalih u rijeci Bosni.

– Danas smo imali pripadnike civilnih zaštita, gorske službe spašavanja, vatrogasce, policajce, lovce, rafting i kajak klubove i ova cjelodnevna akcija je dobro protekla, ali nismo pronašli nestalog dječaka i mladića. Međutim, akcija se nastavlja sutra kada će se područje nizvodno od Begovog Hana pretraživati s čamcima – rekla je Ramljak.

Sutra će na raspolaganju u pretraživanju terena biti i pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji su već učestvovali u ovoj akciji proteklih dana.

(Klix)Nova Toyota Supra stigla je na evropske puteve FOTO

Previous article

Grčko magično jezero obavijeno je velom misterije, a samo 20 minuta u njemu liječi sve boljke

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti