NovostiRS/BiH

Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS

0

U Banjaluci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi, po hitnom postupku, trebalo da bude razmatran Prijedlog rebalansa budžeta Srpske za 2015. godinu, planiran u iznosu od 2.083.100.000 KM, što je za 2,5 odsto više od ovogodišnjeg budžeta.

Narodna-skupstina-RS-ATV1

Rebalansom budžeta planirano je finansiranje u iznosu od 474,2 miliona KM, navodi se u ovom dokumentu.

Po hitnom postupku biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2015. godinu, koji prati Prijedlog rebalansa budžeta.

S ciljem uvođenja Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske u sistem trezorskog poslovanja, po hitnom postupku, biće razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trezoru i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu Srpske.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Nacrt budžeta Republike Srpske za narednu godinu, prema kome, procjena ostvarenja budžetskih prihoda iznosi 1.653.100.000 KM.

Nacrtom budžeta za 2016. godinu procijenjeno je ostvarenje finansiranja od 554.700.000 KM, dok budžetski izdaci iznose 2.207.800.000 KM.

Poslanici će razmatrati i Nacrt zakona o izvršenju budžeta za 2016. godinu.

Srna

Najbogatiji stanovnici uništavaju planetu

Previous article

Rusija CG: Uđete li u NATO, prekidamo sve projekte

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti