BalkanNovosti

Počeo postupak izručenja Kalića

0

 

Ministarstvo pravde Crne Gore, kao centralni organ komunikacije u oblasti pružanja i traženja međunarodne pravne pomoći, već je otpočelo postupak u cilju izručenja Safeta Kalića Crnoj Gori, kazali su u ovom vladinom resoru.

“Uz molbu za izručenje, Ministarstvo pravde nadležnim organima Republike Austrije dostavlja svu potrebnu dokumentaciju u prevodu na njemački jezik koju prikuplja od nadležnih institucija Crne Gore, u prvom redu suda i tužilaštva. Rok za dostavljanje molbe sa dokumentacijom je 18, a najviše 40 dana, shodno odredbama Evropske konvencije o ekstradiciji kojom se regulišu pitanja izručenja između zemalja članica Savjeta Evrope a potpisnica konvencije. Potpisnice konvencije su i Crna Gora i Republika Austrija”, objasnili su u Ministarstvu.

Safet Kalić je uhapšen u Austriji u ponedjeljak pod lažnim imenom Rifat Murik.

Pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Bijelom Polju 6. oktobra je završeno suđenje protiv Kalića, njegovog brata Mersudina (54) i Safetove supruge Amine (29) zbog pranja osam miliona eura, zarađenih švercom narkotika.

Izricanje presude odgođeno je za početak novembra.

Safetu Kaliću sudilo se u odsustvu, a prema odluci pravosuđa oduzeta mu je imovina, kao i najbližim srodnicima, vrijedna više od 22 miliona eura.

 CIK: Glasovi iz inostranstva

Previous article

Otava – Policija ubila napadača, vojnik preminuo

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan