NovostiRS/BiH

Podsjećanje medija na predizbornu tišinu

0

 

Iz RAK-a BiH saopšteno je da potpuna zabrana medijskog praćenja bilo kakvih izbornih aktivnosti stupa na snagu u subotu, 11. oktobra, u 7.00 časova i traje do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH u nedelju, 12. oktobra.

Zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima stupa na snagu u petak, 10. oktobra u 7.00 časova i traje do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u BiH u nedjelju, 12. oktobra.

Iz RAK-a podsjećaju da se u Izbornom zakonu navodi da u toku 24 časa prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji BiH neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju i da period izborne tišine traje do zatvaranja biračkih mjesta.

Agencija podsjeća i na dio Izbornog zakona BiH u kojem se navodi da u periodu od 48 časova prije otvaranja biračkih mjesta pa do njihovog zatvaranja neće biti objavljivani rezultati istraživanja javnog mnijenja u vezi s glasanjem i izborima.Vasić: Neutemeljena krivična prijava protiv Petra Đokića

Previous article

Večernje novosti : Ilovčani za primjer

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti