MagazinSvijet poznatih

POLUGOLA U ČERNOBILJU Influenserka RAZBJESNILA JAVNOST, sada se pravda OVIM RIJEČIMA (FOTO)

0

Ruska influenserka Veronika Ročeva (23) izazvala je bijes širom svijeta objavljivanjem provokativnih fotografija u donjem vešu koje su, kako piše na njenom Instagram profilu, nastale na mjestu najveće nuklearne nesreće u istoriji. Nakon burnih reakcija, negativnih komenatara i osuda iz cijelog svijeta, Veronika se konačno oglasila o spornim fotografijama, ali opravdanje koje je pounudila neće joj moći da skine ljagu sa svog imena.

Naime, Veronika tvrdi da je se uopšte nije slikala u Černobilju već u 4.000 kilimetara udaljenom Nosibirsku u Sibiru, kao i da “ne zna” zbog čega je uz fotografije osvanuo geo tag (oznaka lokacije gdje se korisnik instagrama nalazi) Pripjat.

Fotografije koje su podigle prašinu objavljene su 6. i 13. juna. Na prve dvije Veronika pozira u providnom zaštitnom odijelu, s tim da je ono raskopčano, a u prvom planu je njena pozadina i veš. Mladoj influnserki se očigledno osladila pažnja koju je dobila (iako negativna), pa je nekoliko dana kasnije objavila još dvije fotografije na kojima nosi isto zaštitno odijelo, ali ovog puta je gole grudi prekrila rukama, dok na licu nosi gas masku.

Na prvoj seriji fotografija Veronika je ostavila Pripjat kao geo tag, želeći da pokaže da se nalazi u gradu koji je sagrađan za radnike nuklerne elektrane i koji je nakon katastrofe 1986. godine ekspresno napušten zbog visokog stepena radijacije.

Komentari poput “Ti si bolesna”, “Vjerovatno nije ni dovoljno pametna da bi shvatila da je to što je uradila nepoštovanje”, “Djeca su umrla ovdje, idiote”, “Možda da napraviš sljedeću fotografiju na groblju. Poželjno sa otvorenim kovčegom i svježim lešom”, pa čak i “Da, zračenje je seksi. Radujemo se tvojoj dijagnozi raka”, naterjali su Veroniku da zažali zbog objavljenih fotografija i javno se izvini.

– Ne znam zbog čega smo stavili taj geo tag. Sve fotografije su snimane na napuštenom mjestu u Noviosibirskom – rekla je u Ročeva za Life.ru.

Dodala je da je mjesto gdje se slikala, izbor teme i odjeće zapravo bilo namijenjen objavi kojom je željela da skrene pažnju na probleme zagađenja životne sredne, ali da je zbog velike popularnosti HBO serije “Černobilj” odlučila da stavi tag Pripjat.

Čak i da je ovo opravdanje tačno, neće joj mnogo pomoći da obuzda bijes javnosti. Ako se zaista slikala u Novosibirskom, a ne Černobilju, onda je geo tag Pripajt zapravo varanje pratilaca na Instagramu i to sa namjerom da se pokaže da je ispratila bizaran i sve popularni trend koji je HBO serija prokrenula.

Zanimljivo je da i nakon javnog izvinjenja svima koji su “povrijeđeni ili uvrijeđeni” zbog spornih fotografija, Ročeva nije skinula geo tag Pripjat.

(Blic)

Ovo su uhapšeni u akciji “Klub 2”

Previous article

Seka zatrudnela pomoću ulja sa sedam kandila sa svetog ostrva?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin