BalkanNovosti

Potpisani medjudržavni sporazumi

0

Poslije zvaničnih susreta ruskog predsjednika Vladimira Putina sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije, ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić i direktor ruske Federalne službe za vojnotehničku saradnju Aleksandar Fomin potpisali su međuvladin Sporazum o vojnotehničkoj saradnji.

Sporazum ruske i Vlade Srbije o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka potpisali su direktor Kancelarije Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije i zaštitu tajnih podataka Goran Matić i šef Federalne službe bezbjednosti Ruske Federacije Sergej Beseda.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i direktor Federalne migracione službe Konstantin Romodanovski potpisali Sporazum o readmisiji.

Protokol o razmjeni podataka o carinskoj vrijednosti robe koja se kreće između Srbije i Ruske Federacije potpisali su direktor Uprave carina Srbije Miloš Tomić i rukovodilac ruske Federalne carinske službe Andrej Beljaninov.

Memorandum o razumijevanju u oblasti energetske efikasnosti, uštede energije i obnovljivih izvora energije potpisali su ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić i generalni direktor Federalne državne budžetske ustanove Ruske energetske agencije pri ruskom Ministarstvu energetike Anatolij Tihonov.

Ugovor o rekonstrukciji tri dionice transevropskog željezničkog koridora 10 potpisali su direktor Direkcije za infrastrukturu “Železnica Srbije” Goran Maksić i generalni direktor ruske kompanije “RŽD Internešenel” Sergej Pavlov.

Pavlov je potpisao i ugovor o isporuci 27 dizel motornih vozila za prigradski saobraćaj sa direktorom Direkcije za organizaciju prevoza Železnica Srbije Njegosavom Teofilovićem.

 

Sahranjen novinar Mehmed Dizdar

Previous article

Srpski Fijat u Rusiji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan