Pozitivni PrnjavorPrnjavor

Ljubica Božunović – Promovisati zdrave navike

0

U Banjaluci mi se sviđa što se u velikoj mjeri, u odnosu na ranije godine, promoviše zdrav način života. Poseban akcenat se stavlja na prevenciju zdravlja. Imamo dobre primjere restorana zdrave ishrane koji nude širolik meni sa domaćim, zdravim namirnicama sa naših područja. Kao i grupna fitnes vježbanja na otvorenom. Pohvalila bih posebno ideju “BL bike“.

Takođe, pohvalila bih sve kulturne događaje koje čine grad boljim i drugačijim u odnosu na druge gradove i što se posebna pažnja posvećuje kulturnom životu. Bilo bi dobro da više dešavanja ima za našu djecu.

Banjaluci nedostaju parkovi i zelenilo. Svjedoci smo da se nova gradnja radi bez zelenih površina, dvorišta u sklopu zgrada. Loš primjer za nas ali i za buduće generacije, djecu koja nemaju uslove da svoje slobodno vrijeme i igru provedu na otvorenom. Potrebno nam je što više igrališta a manje buke od automobila. Možda bi bila dobra ideja da se u narednom periodu posvetimo sadnji drveća.

U Banjaluci mi se ne sviđa količina zagađenog vazduha, pogotovo zimi. Glasam za sadnju drveća, izgradnju parkića i da se “proizvodi“ velika količina svježeg vazduha.

Između ostalog zdravlje treba da stavimo kao prioritet i da se posvetimo tome. Bilo bi lijepo da svako od nas stekne naviku, da barem jednom sedmično ide na posao bez automobila i da se posvetimo malo šetnji. Naravno ukoliko nam to uslovi dozvoljavaju.

MUP Srpske dobija dva nova dual radara

Previous article

U PRNJAVORU USKORO – BOLJI USLOVI ZA RAD BORAČKE ORGANIZACIJE

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.