Društvo

Predloženo ukidanje policijskog časa u RS

0

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković podnio je inicijativu za ukidanje policijskog časa u Srpskoj, odnosno za stavljanje van snage Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske i svih njegovih izmjena i dopuna.

Petković je naveo da je Republički štab za vanredne situacije Zaključkom o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske od 21. marta u tački 1 i 2 zabranio kretanje licima sa navršenih 65 godina i više godina života i zabranio svim licima kretanje na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova.

“U kasnijim usvojenim zaključcima Republički štab za vanredne situacije je pomenute zabrane više puta modifikovao u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj”, naglasio je Petković, saopšteno je iz Narodne skupštine.

S obzirom na to da je sadašnja epidemiološka situacija u Srpskoj stabilna, da je na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine planirano ukidanje vanrednog stanja, da kod građana postoji svijest da je potrebno ukinuti sve zabrane koje se odnose na kretanje lica, te imajući u vidu da je policijski čas ukinut u FBiH i Srbiji, Petković smatra da to treba uraditi i u Srpskoj.

Petković je naveo da je inicijativu uputio Republičkom štabu za vanredne situacije i Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske u svoje lično ime i u ime brojnih građana koji su mu se obratili sa molbom da utiče na ukidanje policijskog časa u Republici Srpskoj.

nezavisneRediteljka Matriksa odbrusila Masku i Trampovoj: Rekla im šta oboje mogu da urade

Previous article

Nestorović: U bombardovanju SRJ i Srba u Bosni koristili Tesline zrake smrti

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo