Novosti

Predstavnički dom izglasao opoziv Trampa

0Predstavnički dom Kongresa SAD većinski je podržao rezoluciju o opozivu predsjednika SAD Donalda Trampa, piše “Gardijan”.

Rezoluciju su podržala 232 člana Predstavničkog doma, protiv je bilo 197. Ova rezolucija biće proslijeđena Senatu, koji će odlučiti da li Tramp treba da bude osuđen i smijenjen.

Rezolucija doma 24 ima zvaničan naziv “Opoziv predsjednika SAD Donalda Trampa zbog počinjenih teških zločina i prekršaja”.

Tramp je prvi američki predsjednik za kojeg je dva puta izglasan opoziv u Predstavničkom domu SAD. Novinar CBS-a Aleksandar Paneta objavio je na Twitteru da je opoziv predsjednika, koji je bio kandidat Republikanske stranke na predsjedničkim izborima, do sada podržalo 10 republikanaca, što je najviše kada su u pitanju članovi predsjednikove stranke koji su podržali opoziv.

Prethodni “rekord” postavljen je na glasanju o opozivu bivšeg predsjednika SAD Bila Klintona 1998. godine, kada je njegov opoziv podržalo petoro članova iz njegove Demokratske stranke.Bivši momak Fatalne Saške pod lupom policije: Vozio BMW bez dokaza o porijeklu

Previous article

Tom Henks će voditi svečani program inauguracije Bajdena

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Novosti