NovostiRS/BiH

Preklao ženu pa se objesio u štali

0

Dragan Stevanović (46) preklao je nožem u krevetu u očevoj kući svoju usnulu suprugu Draganu (42) iz Jagodine, a zatim je izašao u dvorište i objesio se u štali.

policija

Niko u Županjevcu ne zna motive ove tragedije koja se završila ubistvom i samoubistvom supružnika.

Pretpostavlja se da je motiv ubistva taj što žena nije htjela da se iz Jagodine preseli u selo. Juče je obavljena i obdukcija tijela supružnika.

“Po položaju tijela u krevetu, Dragana je spavala kada joj je Dragan nožem bukvalno prerezao vrat. Nije ni reagovala. Iz sna je otišla u smrt. Ubica je iskoristio trenutak dubokog sna. Krevet i soba bili su puni njene krvi. Niko od ukućana – njegov otac Života, majka Slobodanka nisu čuli šta se događa, već su tek ujutru otkrili šta se dogodilo”, pričaju očevici s uviđaja.

Komšije dodaju da je u susednoj sobi spavala njihova najmlađa kćer Verica i da je ona tog jutra vidjela mrtvu majku.

Od tada neprestano i neutešno plače. Kćerke Verica i Vesna, koja ima dvoje djece, bile su veoma vezane za majku.

“Dragan je potom izašao u dvorište i objesio se štali. Krave su mukale oko njegovog mrtvog tijela, koje se klatilo na kanapu, prizor iz filmova strave”, kažu komšije.

Dragan i Dragana u braku su bili 22 godine.

“Nije mu bilo pravo što mu žena živi i radi u Jagodini, sa njom su bili sin i najmlađa kćerka, a on u Županjevcu. Vratio se u selo prije možda desetak mjeseci, jer mu je otac teško obolio, a majka slabog zdravlja. Održavao je imanje, radio na njivi, gajio stoku, a porodicu je viđao vikendom. Htjeo je gradi kuću u Županjevcu, ali su ga njegovi odgovarali, jer su više voljeli grad”, objašnjavaju komšije.

Kuća Stevanovića je u zaseoku, udaljena dva kilometra od sela.

“Bio je to nekad fin dečko, povučen, miran, radan, nikada se nije potukao, posvađao sa nekim u selu. Vratio se u selo pre desetak meseci jer mu je otac bolestan. Hteo je da nastavi domaćinstvo, da se ne ugasi. U Jagodini je dvadesetak godina radio kao vozač. Dragana je radila u pekari, pa kao pomoćni radnik u školi. Hteo je da privoli Draganu da dođe u Županjevac. Ko se tome nadao da će ovako nešto da uradi”, objašnjava rođak Dragi Stevanović.

Odvojene sahrane

Sahrana supružnika biće obavljena  na seoskom groblju u Županjevcu. Oni će biti sahranjeni u odvojenim sahranama i porodičnim grobnicama, jer je Draganina porodica insistirala da preuzme i sahrani njeno tijelo u njihovoj grobnici.

atv

PRNJAVOR: Loše vrijeme usporava sanaciju klizišta na putu Potočani – Kokori

Previous article

Bogati Arapi kupuju zemljišta u Bugojnu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti