NovostiRS/BiH

PRIJEDOR: Spasioci iz Slovenije se priključili potrazi za maloljetnom djevojkom

0

I dvanaesti dan potrage za tijelom 17-godišnjakinje koja je, u noći sa četvrtog na peti mart upala u rijeku Sanu, prošao je kao i svaki prethodni – bez rezultata. U pomoć domaćim spasiocima, sinoć su stigle su kolege iz slovenačke Civilne zaštite. Doveli su četiri posebno obučena psa za pomoć kod nesreća sa utopljenicima.

“Kad pas da neki znak, onda ide ronilac u vodu. Znači, idemo uz rijeko dole i ponekad se zaustavljamo na nekim lokacijama pa pas isto izlazi na obalu”, kaže Lucija Ereb, vođa slovenačkog tima za spasavanje.

Psi obučeni za ovavke potrage, dosad, imaju dobre rezultate pa se i u Prijedoru nadaju da bi, zahvaljujući njima, mogli do nekog traga. U isto vrijeme, ronioci se ne predaju. Tri tima Republičke uprave civilne zaštite već dva dana su na Sani. Vodostaj je dosta opao u posljednjih nekoliko dana i rijeka je, naizgled, bistra. Ali samo dok se ne zaroni.

“Uslovi za rad nisu baš idealni s obzirom na to da je Sana bila jako visoka prošle sedmice, tako da je vidljivost jako loša za ronjenje ali potrudićemo se, ako bude neki znak u vodi da taj dio terena lociramo, jer je to manji dio koji se može pregledati”, istakao je Boris Trninić, komandir jedinice za spasavanje na vodi i pod vodom RUCZ.

Dvije ekipe spasilaca, sa dva psa, pretražuju potez od Prijedora prema Novom Gradu, druge dvije Unom prema Jasenovcu. Pored Slovenaca i timova iz Republičke uprave civilne zaštite, vrijedno rade i prijedorski vatrogasci, pomažu policija i radio-amateri.

“Mi smo prije dva dana dobili zahtjev od gradonačelnika Prijedora i rodbine djevojke da se uključimo u akciju. Ohrabrujuće je i to da je Sana u opadanju tako da će to olakšati naše aktivnosti”, naglasio je Mile Međed, direktor Republičke uprave civilne zaštite.

Ništa lakše nije članovima porodice nesrećne djevojke. Danas su, nijemo, posmatrali spasioce kako odlaze niz rijeku.

atv

Ako vam je PENIS kriv – možda imate ovu opasnu BOLEST

Previous article

SRSPKACAFE OTKRIVA: SDS se rješava Gatarića, nude mu direktorsku fotelju?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti