NovostiRS/BiHTema dana

PRIJETE UDARI VJETRA DO 100 KILOMETARA NA ČAS Upaljen crveni meteoalarm za OVE dijelove BiH

0

Hidrometeorološki zavod Srpske za sutra je izdao narandžasti i crveni meteoalarm, jer se u RS i BiH očekuje jak vjetar.

Crveno upozorenje izdato je za područje Foče, Livna, Mostara, Trebinja i Višegrada, a narandžasto za područje Bihaća, Sarajeva i Tuzle.

Narandžasti meteoalarm ukazuje na to da su prognozirane opasne, dok crveni meteoalarm označava veoma opasne vremenske pojave, takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbjednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika, te slijediti naredbe i savjete nadležnih državnih službi.

Federalni hidrometeorološki zavod takođe je izdao upozorenje jer se u BiH večeras, sutra i u četvrtak ujutro očekuju jaki do olujni udari vjetra, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Olujni udari vjetra večeras se očekuju na području zapadne BiH i istočne Hercegovine, dok se sutra očekuje u cijeloj zemlji. U četvrtak se olujni udari vjetra očekuju ujutru u zapadnoj i djelimično u centralnoj BiH, kao i u većem dijelu Hercegovine, a predviđa se da će trajati do osam časova.

Očekivani udari vjetra biće između 50 i 70 kilometara na čas, u zapadnim područjima BiH udari vjetra mogu biti između 70 i 100 kilometara na čas, a u planinskim područjima i iznad 100 kilometara na čas.

SZO o širenju smrtonosnog virusa korona: Ovo nije pandemija

Previous article

LJEKARI ANALIZIRALI ŽRTVE Oni najčešće umiru od koronavirusa

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti