BalkanNovosti

Privatni smještaj u Crnoj Gori poluprazan

0
Turistički radnici kažu da je sezona u Crnoj Gori mnogo lošija nego prošle godine i da je privatan smještaj poluprazan.

Iako zvanične brojke govore da je turistička sezona na crnogorskom primorju na nivou prošle, pa čak i bolja, turistički poslenici su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i da postoji bojazan da će, ako se nastavi ovakav trend i eventualne loše vremenske prilike, sezona doživjeti kolaps.

Turistički poslenici u Budvi su jednoglasni da je stanje mnogo gore nego prošle godine i tvrde da smeštaj popunjavaju mnogo lošije platežni gosti ili oni koji zakupljuju na noć-dvije, pišu Vijesti.

Predsjednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom uduruženju Petar Ivković navodi da podaci digitalnih internet kanala prodaje govore o skoro 40 odsto manje individulanih rezervacija, kao i da se “prelilo” na tržišta Turske, Grčke i Egipta.

On navodi da bi se u potpunosti složio sa ocjenama, kakve su nedavno iznesene u jednom hrvatskom dnevniku, o problemima koji su praktično identični i u Crnoj Gori.

“U Hrvatskoj ljudi su počeli da pričaju da postoji problem u privatnom smeštaju. Oni priznaju da su bili bahati i pohlepni i podizali cijene, ali sada oni to priznaju i počinju da rješavaju problem”, rekao je Ivković.

“Kod nas se o tome ne govori, imate jednostavno lošu popunjenost privatnog smještaja, ali niko ne želi da se sa time pozabavi”, dodao je on.

Ivković je naveo da samo kroz potrošnju vode i odvoz smeća u Budvi, može matematički da se dođe do podatka da je privatni smještaj poluprazan.

mondo

Belgijanac gotovo pet dana sjedio na WC šolji

Previous article

AUSTRIJA: Automobilom prošao kroz pola kuće

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan