Prnjavor - Najnovije vijestiVijesti

PRNJAVOR: Inspekcija će kontrolisati zapuštena dvorišta i javne porvšine

0

Odjeljenje za inspekcijske poslove obavještava vlasnike i korisnike stambenih i poslovnih objekata da su u obavezi održavati čistoću u dvorištima i na zemljištu koje služi redovnoj upotrebi objekata na način propisan Odlukom o komunalnom redu.

U skladu sa zakonskim odredbama, ali i činjenicom da je prisutna sve češća pojava zmija i drugih gmizavaca, Odjeljenje za inspekcijske poslove upozorava građane da su dužni održavati svoja dvorišta, kao i privatne parcele na području grada, kako bi se spriječili neželjene posljedice.

Odjeljenje za inspekcijske poslove će u narednom periodu obavljati pojačane komunalno-inspekcijske kontrole po navedenom osnovu, kao i sankcionisanje nesavjesnih vlasnika zapuštenih parcela i dvorišta.

Na osnovu Zakona o komunalnoj policiji propisano je da komunalna policija vrši komunalno-inspekcijski nadzor nad primjenom propisa kojima se uređuje održavanje dvorišta, bašta, privremenih objekata kao i drugih objekata i površina koje su od uticaja na izgled i uređenost jedinice lokalne samouprave, navodi se u saopštenju Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Prnjavor.

prnjavorski.net


Notice: Undefined index: HTTP_CF_IPCOUNTRY in /var/www/vhosts/prnjavorski.com/httpdocs/wp-content/themes/prnjavor/library/templates/single/single-footer.php on line 1


Obavezno održavanje dvorišta i privatnih parcela na području grada

Previous article

PRNJAVOR: Junsko izdanje mjesečnog lista “Naš zavičaj”

Next article

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *