PrnjavorVijesti

PRNJAVOR: Nacrt budžeta – Povećane stipendije, izdvajanja boračkim kategorijama, poljoprivredi podsticaji

0
Nacrt budžeta opštine Prnjavor za 2017. godinu usvojen je na jučerašnjoj sjednici u iznosu od 13.922.500,00 KM.
skupstina
Planiranim nacrtom budžeta došlo je do povećanja pojedinih stavki u budžetu, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.
„Povećali smo sredstva za stipendije studenata i učenika, izdvajanja za boračke kategorije, podsticaje za poljoprivredne proizvođače i jedan manji dio za sport. Smanjili smo budžetsku rezervu u odnosu na ranije godine, a planirane investicije smo planirali u iznosu od milion i stopedeset hiljada konvertibilnih maraka“, rekao je načelnik Tomaš.
On je naglasio, da će nacrt budžeta biti upućen u javnu raspravu koja će biti održana u utorak sa početkom u 19.00 časova u Centru za kulturu, te pozvao građane da uzmu aktivno učešće u javnoj raspravi.
Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su na drugoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor Odluku o izmjeni Odluke o stipendiranju učenika i studenata, po kojoj se stipendije isplaćuju u deset jednakih mjesečnih anuiteta, te Odluku o utvrđivanju poreske stope za nepokretnosti u 2017. godine, u iznosu od 0,05%, koja se primjenjuje na sve nepokretnosti na području opštine Prnjavor, uključujući i nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost.
Usvojena stopa na nepokretnosti je najniža moguća, a načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš je rekao da su usvajanjem ova dva dokumenta realizovana predizborna obećanja.
„Obećali smo građanima da će stopa na nepokretnosti biti fiksirana na 0,05 %, a to je tri puta manje nego što je bilo u prošloj godini“, rekao je Tomaš.
Predsjednik Skupštine opštine Željko Simić ističe da je sjednica protekla u mirnoj i radnoj atmosferi.
„Imali smo mnogo rasprave i dobrih prijedloga i sugestija, kako od opozicije, tako i od pozicije. Vjerujem da će načelnik opštine i opštinske službe uvažiti date prijedloge odnosno naći mogućnost da budžet bude što kreativniji sa svim potrebnim komponentama“, rekao je Simić. Odbornici Skupštine opštine Prnjavor razmatrali su četrnaest tačaka dnevnog reda.
opstinaprnjavor.net

GDE SMO TO ZALUTALI: Po dječijem igralištu u Bijeljini posut katran

Previous article

Za Novu godinu zabranjeno točenje alkohola u Sarajevu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor