Prnjavor - Najnovije vijestiTema danaVijesti

Prnjavor: Pretresi zbog kršenja autorskih prava

0

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru realizacije operativne akcije „Plagijat 2020“, koja je usmjerena na sprečavanje krivičnih djela „Nedozvoljeno korištenje autorskih prava“, izvršili pretres objekata koje koristi lice A.S. u Prnjavoru zbog postojanja osnova sumnje da je ovo lice izvršilo navedeno krivično djelo na štetu „Junajted medija grupe“ (“United Media Group“).

– Prilikom pretresa koji je izvršen po nalogu Suda BiH, a uz koordinaciju Tužilaštva BiH, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom (veći broj računara, prenosnih računara, USB memorijskih diskova, mobilnih telefona, SIM kartica i dr.) – nevedeno je u policijskom saopštenju.

U policiji navode da je navedeno krivično djelo je izvršeno u vremenskom periodu od jula 2018. godine do danas, a osumnjičeni  A.S. koji se na Internetu predstavlja kao Alex.S995 i koji koristi email adresu [email protected], vlasnik i administrator stranice alextvonline.at.ua je omogućio pristup sadržajima tv serija (Ubice mog oca, Konak kod Himlije, Žigosani u reketu, Na granici, Kad susjedi polude, Ujka – novi horizonti), zaštićenih autorskim pravima, na način da je omogućavao pristup navedenim sadržajima preko interneta, te na taj način izvršenjem ovog krivičnog djela pričinio štetu od nekoliko desetina hiljada evra, za koje je oštećena „Junajted media grupa“.

Slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH Sarajevo.

(TV K3)PREŽIVJELA HOROR Suprugu satima tukao, sud ga PUSTIO bez mjera zabrane prilaska žrtvi

Previous article

Putin: Druga ruska vakcina u septembru

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *