PrenosimoPrnjavorVijesti

PRNJAVOR: Strelci pod lupom

0

Utvrđuju se okolnosti posledica nevremena na prnjavorskoj opštini.Sa 10 stanica ispaljeno 18 raketa, neki strelci “nisu bili kod kuće”.

AKO olujno nevreme sa vetrom i ledom veličine oraha napravilo je pravi dar-mar na prnjavorskoj opštini, naročito na imanjima u Okolici i Mravici. Istovremeno, opštinske vlasti će utvrditi ima li odgovornosti protivgradnih strelaca. Navodno, sa nekih stanica rakete nisu ni ispaljene, pošto strelci uoči i pri samoj oluji “nisu bili kod kuće”! Tu im je, inače, i smešten protivgradni sistem.

Ogromnu materijalnu štetu led je u Okolici pričinio na poljoprivrednom gazdinstvu Desić. Gotovo 90 odsto štete pričinjeno je na 1.800 sadnica krastavaca kornišona. Istu sudbinu, poput mnogih drugih domaćina, doživeo je i Mićo Banić iz Mravice. Led mu je napravio gotovo stopostotnu štetu na lozama lubenice. Kaže da su mu uzaludni sav ovogodišnji trud i ulaganja, pošto gotovo ništa neće biti od očekivanog prihoda od 21 tone lubenica, sa sada dve olujom poharane parcele od sedam duluma.

– Sve je uništeno za samo pet minuta – očajan je Banić.

U nešto manjem obimu, grad, kiša i vetar sručili su se i na druge delove prnjavorske opštine, kao i na sam centar grada, gde su obarani i nošeni panoi, metalne konstrukcije…

Nezvanično, sa deset ovdašnjih stanica ispaljeno je tek 18 raketa. Visoka temperatura iznad 35 stepeni, uoči same oluje, iznenadila je mnoge, pa i protivgradne strelce.

– Ekipe su na terenu i procenjuju štetu. Istovremeno proveravamo rad protivgradne zaštite. Naša opština uredno plaća obaveze prema preduzeću “Protivgradna zaštita” i moramo proveriti da li su njihove službe zakazale, jer imamo takve informacije i prijave – kaže za “Novosti” dr Darko Tomaš, načelnik prnjavorske opštine.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PRNJAVOR: Polaganjem vijenaca obilježen Dan oslobođenja opštine FOTO

Previous article

Sastanak sa rukovodstvom Udruženja penzionera Prnjavor

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prenosimo