PrnjavorVijesti

Prnjavor: Upozorenje Opštinskog štaba za vanredne situacije!

0

U skladu sa vanrednim metereološkim biltenom Republičkog Hidrometereološkog zavoda i Upozorenja na potencijalno opasne vremenske prilike Republičke uprave civilne zaštite, Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije izdaje saopštenje za javnost-upozorenje.

Prema prognozi Republičkog hidrometereološkog zavoda za 09. jul 2019. godine očekuje se vrlo nestabilno vrijeme s čestim grmljavinskim procesima i lokalnim nepogodama, prvo u južnoj polovini zemlje, kasnije popodne i uveče u sjevernoj polovini biće obilnijih padavina i uslova za grad. Povećana količina padavina prognozira se do srijede 10. jula 2019. godine do 06:00 časova, a lokalno jaki pljuskovi mogu iznositi i do 30 ml/m². Upozoravaju se privredna društva, pravna lica i građani na potencijalno opasne vremenske prilike i obavezu preduzimanja preventivnih mjera na planu lične, uzajamne i kolektivne zaštite.
U tom smislu potrebno je, u skladu sa mogućnostima, izvršiti zaštitu imovine i materijalnih dobara od opasnosti od grada, pratiti situaciju i saopštenja nadležnih službi i organa i postupati u skladu sa istim.

Sve eventualne uočene opasnosti građani mogu prijaviti na besplatan telefonski broj 121 Operativno-komunikativnog centra Banja Luka i 123 Teritorijalna Vatrogasna jedinica.

(prnjavorlive.info)

Banjalučki muftija poisjetio opštinu Prnjavor

Previous article

RIJEKA: Preminula djevojčica koju je otac ostavio u pregrijanom autu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor