Prnjavor - Najnovije vijestiVijesti

Prnjavorska firma Komerc Mali gradi fabriku u Rumi

0
Kompanija Komerc mali iz Prnjavora u selu Kraljevci u opštini Ruma gradi fabriku. Riječ je o pogonu u kome će se proizvoditi bigovana, odnosno savijena rebrasta armatura i armaturne mreže.Fabrika će u prvoj fazi zapošljavati od 30 do 40 radnika, a to će im pružiti priliku da se bave i nečim drugim osim poljoprivedom.

– Mladi će imati priliku da ovdje rade, a nadam se da će i selo tako oživeti – rekao je Nikola Čanadžić, predsednik MZ Kraljevci.

Proizvodni pogon je uglavnom završen, a sada su u toku završni radovi na upravnoj zgradi kao i na ulaznoj saobraćajnici.

– Objekat je betonska konstrukcija, površine 5.400 m2. Objekat ima dva aneksa, sanitarne čvorove, laboratoriju i magacin. Ispred je upravna zgrada i ima 13.000 m2 saobraćajnica – kaže Veljko Tasić, generalni izvođač radova.

Radovi bi trebalo da se završe polovinom oktobra, kada će i čitava fabrika biti stavljena u pun pogon. Mašine na kojima će se raditi su italijanske i austrijske.

Prvi radnici već su ušli u pogon, a neki su i na obuci. Kompanija koja inače uspješno posluje već 26 godina, proizvode iz fabrike u Kraljevcima prodavaće uglavnom na tržitu Srbije i Hrvatske.

ekapijaKćerka kineskog diplomate se objesila u Srbiji

Previous article

Mitru Miriću prisjela afera sa 30 godina mlađom koleginicom

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.