Novosti

Puste ulice u Sarajevu, zatvoreni kafići, policijski čas

0SARAJEVO – Zbog loše epidemiološke situacije na području Kantona Sarajevo zatvoreni su ugostiteljski objekti, narednih 14 dana. Priprema i usluživanje hrane i pića u objektima nije dozvoljena zbog čega su se mnogi odlučili na dostavu ili isključivo šaltersku prodaju.

Puste su i najfrekventinije ulice i mjesta okupljanja i susreta u gradu, usljed pooštrenih epidemioloških mjera uvedenih radi zaštite zdravlja stanovništva, a na ulicama je malo prolaznika.

Krizni štab KS apeluje na građane da za vrijeme vikenda na putuju u druge kantone jer je epidemološka situacija loša i u ostatku Bosne i Hercegovine.

Zaključak o zabrani kretanja u tom periodu donijela je Vlada KS u četvrtak na sjednici zbog drastično pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo. Premijer Edin Forto poručio je da će Vlada KS spremiti paket pomoći za poslovne subjekte kojima je zabranjen rad, odmah po usvajanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS koji će se naći pred Skupštinom KS naredne sedmice.

U Kantonu Sarajevo od petka naveče na snazi je i novi termin zabrane kretanja, od 21 do pet sati ujutro, narednih 14 dana.Papa Franja poručio Mihajloviću: Ti bi trebalo da budeš svetac

Previous article

Protesti u pet hrvatskih gradova zbog mjera

Next article

You may also like

More in Novosti