NovostiSvijet

Putin: Ruska vojska i mornarica da imaju najmodernije oružje

0

Ruska vojska i mornarica moraju biti opremljene najmodernijim oružjem koje uzima u obzir moguće promjene u strategiji i taktikama ratovanja u budućnosti, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin, govoreći o novom ruskom programu naroužanja.

“Ako želimo da budemo u čelu, ako želimo da pobjeđujemo, moramo biti najbolji”, istakao je Putin, dodavši da ključne odredbe novog programa imaju za cilj da obezbjede zagarantovano strateško odvraćanje, a u slučaju spoljne pretnje – njenu efikasnu neutralizaciju, prenosi Tas s.

On je, otvarajući desetu rundu sastanaka sa glavnim predstavnicima ruske odbrambene industrije i najvišim vojnim zvaničnicima, rekao da se privodi kraju izrada nacrta novog državnog programa nabavke oružja.

“Borbene sposobnosti vojske zavisiće od primjene tog programa u narednoj deceniji i u dugoročnoj perspektivi, te je nužno temeljno analizirati sve naše planove”, ukazao je Putin.

Prema njegovim riječima, primena tog programa zavisiće od sposobnosti kompanija u sektoru odbrane i istraživačkih centara.

Kako je objasnio, ključno je ne samo razviti napredne tehnologije i model oružja koji zadovoljavaju relevantne zahtjeve Ministarstva odbrane, već i biti spreman za brzo organizovanje njihove masovne proizvodnje.

Takođe, Putin je pozvao da se posebna pažnja u novom programu posveti koordinisanju nabavke oružja sa izgradnjom vojne infrastrukture.

tanjug

Ova Ruskinja ima najuži struk: Njena građa je sve više u trendu

Previous article

NEDELJNI HOROSKOP: Blizanci će biti emotivno hladni, a Ribe će se razočarati

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti