NovostiSvijet

Putin upozorava: Svet se približava crvenoj liniji

0

Svet se približava crvenoj liniji zbog povećanja broja regionalnih konflikata, terorizma, urušavanja sistema kontrole naoružanja i ekonomske nestabilnosti.

Na to je upozorio ruski predsednik Vladimir Putin.

On je primajući akreditive stranih ambasadora izrazio očekivanje da će svetski lideri učestvovati u ceremonijama obeležavanja 75 godina od završetka Drugog svetskog rata u maju u Moskvi, kako bi odali počast onima koji su stradali u ratu i ratnim veteranima i da bi ponovo potvrdili posvećenost idealima mira, slobode i pravde.

On je napomenuo da je svetski poredak posle rata, a koji je sadržan i u Povelji Ujedinjenih nacija, bio baziran upravo na tim idealima, prenosi Tas s.

“Nažalost, čovečanstvo se još jednom približava crvenoj liniji zbog porasta broja regionalnih konflikata, rastuće pretnje terorizma i ekstremizma i urušavanja sistema kontrole naoružanja, dok je globalna ekonomska situacija nestabilna”, ocenio je Putin.

Na ceremoniji prijema akeditiva učestvovala su 23 ambasadora, među kojima i diplomate iz SAD, Velike Britanije, Francuske, Kine, Irana, Iraka, Australije, Nemačke, Grčke i Švedske.

b92

MNOGI OTIŠLI, JOŠ VIŠE IH SE PAKUJE Radnicima iz BiH rastu šanse za odlazak u Njemačku

Previous article

Uhapšeni Prnjavorčani osumnjičeni za paljenje automobila

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti