NovostiRS/BiH

PUTNICI SE SMRZAVAJU Autobus javnog prevoza otvorenih vrata vozi i na -10 (VIDEO)

0

Prevoznici znaju poskupljivati karte, a ne znaju da putnike voze u autobusima sa otvorenim vratima na hladnoći od -10 stepeni Celzijusa, reči su jednog od ogorčenih putnika koji se vozio na prigradskoj liniji koje drži “Autoprevoz”.

 

Prigradska mesečna karta košta 52,50 KM, a putnici su se vozili pored otvorenih vrata poprilično dugo. Pored toga što se smrzavali postojala je šansa i da neko ispadne iz autobusa. Na osnovu čega su prevoznici imali razlog da povise cene mesečnih karata nije mi jasno – istakao je ovaj putnik za “Glas Srpske”

Dodao je da je stekao utisak da se u periferna naselja šalju samo autobusi koji se često kvare.

–  Pretpostavljam da su vrata zaledila ili zaglavila na ovom minusu pa se nisu mogla zatvoriti ali to nas putnike ne zanima – istakao je ovaj Banjalučanin.

I stanovnica naselja Lauš Maja Grujić, požalila se da je na liniji broj šest “Bočac tursa”, situacija slična.

– Od petka posmatram jadnog vozača koji na skoro svakoj stanici, nakon što putnici uđu u autobus izađe da ispusti zrak kod vrata kako bi mogao da ih zatvori. Tačno mi je i vozača žao kad vidim u kakvim uslovima rade – kazala je Grujićeva.

Direktor “Autoprevoza”, Dejan Mijić rekao da sumnja da se jedan od njegovih autobusa vozio otvorenih vrata.

– Nisam obavešten o tome, a gospodin koji je vama poslao snimak mogao je da se obrati “Autoprevozu”. Možda je bio momentalni propust vozača koji je zaboravio da zatvori vrata – rekao je Mijić.

Pozvao je sve građane koji imaju pritužbe, da se obrate upravi preduzeća.

– Mi jedini imamo broj telefona za takve stvari. Smatram da je to čista provokacija. Gospodina očigledno boli poskupljenje cene karata pa je ovako reagovao – kazao je Mijić.

Na pritužbe građana da se voze starim i dotrajalim autobusima i na pitanje kolika je starost “Autoprevozovog” voznog parka, Mijić je odgovorio:

– Ne mogu da kažem kolika je prosečna starost, ali ću samo reći da “Autoprevoz” na gradskim linijama ima najmlađi vozni park u BiH  – kazao je Mijić.

“Glas Srpske” nije uspeo da ostvari kontakt sa upravom preduzeća “Bočac turs”. Kako navode, svi su bili na putu.

Izvor: Glas Srpske

Na porodičnu kuću bačen molotovljev koktel

Previous article

Ispovest srpskog radnika iz Rusije: Živeo sam bez grejanja na -40 u limu, gladovao da prehranim decu i jedva preživeo (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti