BalkanNovosti

Ranjeni žandarm preminuo na VMA

0

Jutros je došlo do okršaja u blizini prelaza Merdare, na sjeveru Kosova, kada je pucano na pripadnike Žandarmerije. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo od posljedica rana zadobijanih u napadu na srpku policiju u Kopnenoj zoni bezbjednosti.

– Naredio sam da se u ovaj dio Kopnene zone pošalju snažne policijske snage koje će zaštiti živote pripadnika policije, lokalnog stanovništva i vitalne interese naše zemlje – izjavio je Stefanović.

Prema njegovim riječima, Srbija neće tolerisati terirostičke napade na svojoj teritoriji i policija će najoštrije odgovarati na svaki napad. Stefanović je, izražavajući saučešće porodici policajca Stevana Sinđelića, istakao da će zahtijevati da se počinioci ovog terorističkog akta pronađu i najoštrije kazne. Hitac je došao sa kosovske strane, a pripadnik Žandarmerije je pogođen u glavu.

Pripadnici policijske službe sa Kosova uspjeće da obezbijede uslove za bezbjedno obavljanje uviđaja tek oko podneva, pa uviđajna ekipa iz centralne Srbije još čeka u blizini mjesta pucnjave.

U jutrošnjoj razmjeni vatre, ubijen je i jedan Albanac, čije tijelo se i dalje nalazi na mjestu sukoba. Sinoć je na početku ovog krvavog obračuna žandarmerije i Albanaca, ranjen još jedan Albanac u nogu. Obračun je počeo još sinoć, kada je žandarmerija zatekla Albance koji su protivzakonito sjekli šumu kod Kuršumlije. Albanci su na žandarme tada počeli da pucaju iz automatskog oružja.

 

(RTS)

Prizren: Albanci spriječili Srbe da dođu do hramova

Previous article

7. Memorijalni turnir “Miladin Simić-Bijeli” u Grabik Ilovi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan