Novosti

Republikanci najavljuju tešku borbu oko Trampovog opoziva

0VAŠINGTON – Poslanici Republikanske stranke poručili su danas da će se njihove kolege iz Demokratske stranke morati dobro pomučiti narednog mjeseca kada u Senatu počne proces za opoziv bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Nensi Pelosi sutra će poslati senatorima jedan članak o opozivu koji je usvojen i u kojem se Tramp okrivljuje za podsticanje upada u zgradu Kongresa 6. januara kada je poginulo pet osoba.

Predstavnici republikanaca iznijeli su političke i ustavne argumente i izražavaju sumnju da će demokrate, koje kontrolišu 50 poslaničkih mjesta u stočlanom Senatu, osigurati neophodnih 17 glasova Republikanske stranke.

“Mislim da je cijeli proces glup i kontraproduktivan. Već imamo požar koji treba gasiti u ovoj zemlji i sve ovo izgleda kao da dosipate benzin”, rekao je član Komiteta za obavještajna pitanja u Senatu i republikanac Mark Rubio.

On je priznao da Tramp snosi određeni dio odgovornosti za ono što se desilo, ali da je loše po zemlju da se iznova i neprestano podstiče ista priča.

Drugi republikanci smatraju da Senat ne može da običnog građanina, što je Tramp sada, izlaže procesu opoziva.

Senator Majk Raunds rekao je da Ustav ne dozvoljava opoziv bivšeg predsjednika i da ima mnogo prečih stvari na kojima treba raditi, uključujući potvrdu nominovanih za članove Bajdenove administracije.Milo Đukanović izabran za predsjednika stranke

Previous article

Vučić: Za deset dana novi paket pomoći, ne pitajte odakle pare VIDEO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Novosti