FudbalSport

Ronaldo hotele pretvara u bolnice i plaća troškove liječenja

0
Kristiano Ronaldo godinama ulaže u vlastiti lanac hotela Pestana CR7, a sad je sve svoje hotele u Portugalu odlučio prenamijeniti za potrebe liječenja zaraženih virusom korona.

Njegovi luksuzni hoteli u Lisabonu i Madeiri tako će od sljedeće sedmice postati bolnice za zaražene. Smještaj će biti besplatan, a Ronaldo će pokriti i sve troškove liječenja, kao i plaće ljekara, medicinskih sestara i ostalog osoblja, piše Marca.

Portugal zasad nije tako jako pogođen  virusom korona kao Italija, pa je Ronaldo odlučio u samoizolaciji ostati na rodnoj Madeiri. U Portugalu je zasad zabilježeno 78 zaraženih.

Superzvijezda Juventusa u petak se oglasila na društvenim mrežama.

“Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju svih nas. Danas vam ne pišem kao fudbaler, nego kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto svime što se dešava i što utječe na cijeli svijet. Vrlo je važno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktualnom situacijom”, napisao je Ronaldo na svom Instagramu i dodao:

“Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a saosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj suigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam podršku istinskim profesionalcima koji se brinu za zdravlje drugih ljudi i tako riskiraju vlastite živote.”

indexIZ HRVATSKE PORUČUJU Građani BiH i Srbije ipak neće morati ići u samoizolaciju

Previous article

Slovenija se plaši scenarija Italije: Vojska pravi poljsku bolnicu, obustavlja se javni saobraćaj

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Fudbal