PrnjavorTema danaVijesti

Rudnik Stanari: Kiša zamutila Ukrinu, nije bilo ispuštanja otpadnih voda

0

Iz objekata ‘EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari’ nema, niti je moguće ispuštanje bilo kakvih otpadnih tehnoloških voda, a naročito ne hemikalija, saopštili su iz EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari, te napominju da je kiša zamutila Ukrinu.

Napominju da Kompanija EFT redovno vrši propisani monitoring kvaliteta površinskih i podzemnih voda angažovanjem laboratorija akreditovanih od strane nadležnih tijela.

U saopštenju stoji i da je u noći 27/28.06. u veoma kratkom periodu pala velika količina kiše (21 l/m2) na širem području Stanara koje obuhvata i površinski kop Raškovac, te da je to izazvalo ogroman priliv vode u lokalne vodotoke Ostružnja, Radnja i Mala Ukrina koji se ulivaju u rijeku Ukrinu i uzrokovalo njeno zamućenje.

Da podsjetimo, građani Dervente i okolnih mjesta alarmirali su gradske vlasti, ali i javnost, zbog neobične oker boje rijeke Ukrine, koja ih je uplašila, i zbog koje strahuju od moguće ekološke katastrofe, te smatraju da je u pitanju nešto ozbiljnije od mulja koji u rijeku dospijeva iz rudnika.

Fotografija na kojoj je rijeka oker boje brzo se proširila društvenim mrežama, a o Ukrini se raspravljalo i u klupama lokalne skupštine.

nezavisne

ČUVENI SRPSKI LJEKAR OTKRIVA: Morate da pijete OVE napitke i komarci će BJEŽATI OD VAS (FOTO)

Previous article

“Dual” radar lovi vozače do kraja jula na području Banjaluke, PRNJAVORA…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor