NovostiSvijet

Rusi spasili američke vojnike: Narod htio da se obračuna sa zločincima koji su ubili dijete

0
Sukob američkih vojnika i lokalnog stanovništva u Siriji prekinut je zahvaljujući ruskim vojnicima, koji su izveli američki konvoj do baze, saopštio je rukovodilac ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji, general-major Jurij Borenkov.

Prema njegovim riječima, američki vojnici su tokom sukoba pucali na sirijske civile.

– Samo zahvaljujući naporima ruskih vojnika, koji su stigli na mjesto događaja, uspješno je spriječena dalja eskalacija sukoba sa lokalnim stanovnicima.

Ruske snage su uputile konvoj Oružanih snaga SAD u pravcu baze, koja se nalazi u naselju Himo u provinciji Haseka – rekao je Borenkov.

Kako se navodi, do konflikta je došlo nakon što su američke snage skrenule sa maršrute, nakon čega su ih zaustavile sirijske vladine snage.

گورکن@Goorkan3


سوریه.قامشلی
تیراندازی نظامیان آمریکایی در روستای “حامو”1کشته،1زخمی(حداقل)
دلیل درگیری:مردم به آمریکاییها سنگ زدن و به اونها،اجازه عبور ندادن.بعد از تیراندازی،مردم به آمریکاییها حمله کردن.آمریکاییها درخواست نیروی کمکی کردن و بعد از روستا رفتن.

Уграђени видео


Notice: Undefined index: HTTP_CF_IPCOUNTRY in /var/www/vhosts/prnjavorski.com/httpdocs/wp-content/themes/prnjavor/library/templates/single/single-footer.php on line 1


Novi Sad: Prve fotografije sa mjesta eksplozije

Previous article

Nakon 22 godine stiže posljednji dio filma “Smrtonosno oružje”

Next article

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *