NovostiRS/BiH

Saobraćajni kolaps zbog radova u tunelu Vranduk

0

Saobraćaj u tunelu Vranduk ponovo je pušten u promet nakon je što je oko podne u potpunosti bio obustavljen zbog asfaltiranja ceste.

Kako navodi portal klix.ba totalna blokada saobraćaja u tunelu Vranduk uslijedila je nakon što je počelo asfaltiranje ceste na ulazu u tunel kako bi se čim prije cesta osposobila za odvijanje saobraćaja teretnih vozila, dok će putnička vozila i dalje koristiti alternativni put.

Nakon završenih radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, ponovo se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Budući da je na ovoj dionici pojačan promet vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera, a vozači se mole za strpljenje. Brojni vozači koji saobraćaju ovom dionicom su, pak, odavno izgubili strpljenje budući da su u koloni u proteklom periodi znali čekati i po dva sata, S druge strane, nadležni su od danas najavili manja čekanja u tunelu Vranduk nakon što se putnički saobraćaj preusmjeri na alternativni pravac.

Zbog radova u tunelu Vranduk, kako smo ranije pisali, privreda u BiH je na koljenima, nastale su ogromne štete i gubici za privrednike. (klix.ba)

Iz BiH u Njemačku otišlo 40.000 građana

Previous article

Vrtoglave otpremnine za Junkera i Tuska

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti