NovostiSvijet

Saudijska princeza naredila tjelohranitelju da prebije radnika: “Ubij to pseto”

0

Dok se o princu Saudijske Arabije često piše kao o moćniku koji je spreman sve, a sumnja se i da je naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija, o njegovoj sestri princezi se malo zna.

Međutim, ni njoj skandali nisu strani, a prije nekoliko godina došla je u centar javnosti kada se pojavila vijest da je naredila svom tjelohranitelju da prebije jednog radnika i da ga natjera da joj ljubi stopala. Slučaj je završio na suđenju, a ona je negirala da se ovo desilo.

Princeza Hasa bin Salman, sestra prestolonasljedika Mohameda bin Salmana i kćerka kralja Saudijske Arabije, Salmana, negirala je da je naredila tjelohranitelju da prebije dekoratera u njenom luksuznom apartmanu u Parizu.

Ona je optužena da je naredila svom tjelohranitelju Rani Saidiu, koji je takođe optužen, da pretuče radnika Ašrafa Eida nakon što je viđen kako fotografiše njen dom u septembru 2016. godine.

Eid, koji je radio u luksuznom stambenom bloku, pozvan je da popravi oštećeni bazen, a istražiteljima je rekao da su mu fotografije snimljene telefonom potrebne kako bi obavio posao.

Princeza, koja nije bila prisutna na suđenju, navodno je sumnjala da je radnik planirao da proda fotografije njenog apartmana u luksuznoj aveniji, koja je dugo bila omiljena destinacija za strane milionere u zapadnom Parizu.

Dekorater Eid, koji takođe nije bio prisutan na sudu, rekao je kako su ga vezali i primorali da princezi poljubi stopala. On je dodao kako je pretučen i oduzet mu je alat u iskušenju koje je trajalo nekoliko sati.

U izjavi koju je dao za jedan francuski magazin ispričao je kako je princeza vikala da ga ubiju.

“Ubij to pseto, ne zaslužuje da živi”,  navodno je princeza rekla tokom incidenta.

Tjelohranitelj Saidi, koji prati princezu na putovanjima po Evropi i SAD, bio je jedini prisutan na prvom saslušanju, okružen svojom porodicom.

“Čuo sam da princeza plače i doziva pomoć, a onda sam ga vidio kako drži telefon. Zgrabio sam ga i oborio, nisam znao koja je bila njegova namjera. Za 12 godina posla, vidio sam slične stvari. Arapi žele da imaju fotografije, a princeza im je veoma važna”, rekao je telohranitelj na saslušanju.

Princeza je optužena za saučesništvo u oružanom nasilju, saučesništvo u

Za njeno hapšenje izdata je potjernica u Francuskoj u decembru 2017. godine. Za sada nije poznato gdje se ona nalazi.

O princezi Hasi se malo toga zna. j se da ima oko 40-ak godina, a državni mediji u Saudijskoj Arabiji je hvale zbog humanitarnog rada i kampanje za ženska prava.

Sa druge strane, njen brat, prestolonasljednik, često je na naslovnicama medija. Princ Mohamed podgrejao je nade u velike društvene i ekonomske reforme kada je postao krunski princ 2017. godine. Međutim, njegova reputacija narušena je nakon ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu prošle godine.

Prema nekim izvorima, navodno je princ naredio njegovo ubistvo. On se takođe smatra pokretačkom snagom saudijske vojne intervencije u Jemenu.

Agnes Calamard, specijalni izvestilac UN-a za vansudska pogubljenja, objavila je prošlog mjeseca “vjerodostojne dokaze” koji povezuju princa s ubistvom Kašogija, koji je zadavljen i raskomadan u konzulatu.

(Telegraf.rs)

Srbin kojeg Hrvati obožavaju: “S 22 godine već vozi Porše”

Previous article

Osujećen upad atraktivne Ruskinje na teren

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti