NovostiRS/BiH

SDS: Dodik je oduvijek bio opozicija Republici Srpskoj

0

Sudbina Milorada Dodika jeste da bude opozicija Republici Srpskoj u najtežim trenucima za nju.

Dok je Srpska demokratska stranka, zajedno sa narodom i borcima, u ratu stvarala i branila Republiku, Dodik je izigravao reformistu Ante Markovića i u poslaničkim klupama glasao protiv volje srpskog naroda.

Vojsku, i to stranu, zavolio je tek u miru, kada ga je SFOR na svojim tenkovima doveo na vlast u Republici Srpskoj.

Tako je i danas. U vrijeme kada se Republika nalazi pred ekonomskim, socijalnim i naročito demografskim nestankom, Milorad Dodik i SNSD ne žele da prihvate realnost, već nazivaju izdajnicima svakog ko pameću i patriotizmom želi da pomogne Srpskoj.

Foto: Bljesak.info

Dodik je ponovo opozicija vlastitom narodu i njegovoj budućnosti.

Srpska demokratska stranka je navikla da bude na prvoj liniji protiv neprijatelja našeg naroda – u ratu su to bile tzv. Armija BiH i HVO, poslije rata visoki predstavnici međunarodne zajednice, a sada je to politika SNSD-a.

Srpskoj demokratskoj stranci Dodikove laži o izdajnicima i patriotama ne mogu nanijeti zlo, ali mogu građanima.

Upornim gebelsovskim lažima zavadio je brata sa bratom, oca sa sinom, komšiju sa komšijom.

Foto: Novosti.rs

Svako ko ne misli kao Dodik označen je kao neprijatelj. Dodik je kriv za podjele među Srbima koje su danas veće nego one iz doba četnika i partizana.

Dodik i SNSD nisu nikakve srpske patriote, već najpredaniji ktitori današnje BiH čijom voljom su desetine nadležnosti sa Republike Srpske prenesene u Sarajevo i formirano isto toliko novih institucija.

Da li je izdajnik SDS ili onaj ko je glasao za zajedničke tablice, pasoše BiH, formiranje SIPA, OBA, Suda i Tužilaštva BiH, Instituta za nestala lica i brojnih drugih agencija, direkcija i instituta?

Srpska demokratska stranka je nacionalni interes Srba i Republike Srpske ”izdala” samo jednom – novembra 2010. kada je potpisala Platformu o usaglašenom djelovanju sa SNSD na nivou institucija BiH.

Foto: Klix

U najboljoj namjeri da ojačamo poziciju Republike Srpske na nivou BiH, u Sarajevo smo, nažalost, tada poveli stranku koja je iza naših leđa trgovala srpskim nacionalnim interesom i čiji je lider, zarad kratkotrajnog opstanka na vlasti BiH, svojim partnerima Srbima zabio nož u leđa.

Pokazalo se da od starog neprijatelja nikad novog prijatelja. Zato SNSD nikada više neće biti u prilici da vrijednost Republike Srpske mjeri akcizama, kreditom MMF i sećijaškim dogovorima sa Bakirom Izetbegovićem.

(A.E.)

Ubačeno 40 miliona KM za miješanje u izborni proces

Previous article

VRIJEME U GRČKOJ LUDUJE Jedni se kupaju, drugi se smrzavaju po hotelskim sobama, a bukte i požari

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti