BalkanNovosti

Šešelj pregledan PET skenerom

0

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović, koji je danas održao vanrednu konferenciju za novinare, istakao je da Komitet za Šešeljevu odbranu insistira da tim srpskih ljekara pregleda lidera radikala i predloži mjere za njegovo liječenje.

“Šešelja mogu pregledati i objektivan izveštaj sačiniti samo lekari po njegovom izboru i od njegovog ličnog povjerenja. Tim ljekara je skoro u potpunosti formiran, a predvodiće ga profesor Milovan Bojić”, rekao je Šarović.

Prema njegovim riječima, Šešelj je juče odveden u civilnu bolnicu u Hagu, gde je izvršen pregled PET skenerom, ali rezultati pregleda, niti bilo kakav medicinski izvještaj “nisu mu dostavljeni”.

“Srpski ljekari neće putovati u Hag dok god Šešelju ne bude dostavljen izveštaj sa PET skenera zbog čega mi insistiramo na njegovom hitnom dostavljanju”, poručio je Šarović.

Dodao je da će tim ljekara održati konferenciju za medije prije odlaska u Hag i po povratku iz Holandije, poslije čega će njihov pisani stručni izvještaj biti predstavljen javnosti.

Ističući da je Šešeljevo loše zdravstveno stanje isključiva posljedica dvanaestogodišnjeg pritvora i uskraćivanja adekvatne i blagovremene medicinske njege u Haškom tribunalu, Šarović je najavio proteste i skupove podrške u zemlji i inostranstvu kako se ne bi izgubio “nijedan dan za liječenje”.

“Prvi će biti održan u subotu, 25. oktobra, u 12 sati, ispred Kancelarije Haškog tribunala u Beogradu, u Ulici Jevrema Grijića 11. Ukoliko, ne bude adekvatne reakcije Haškog tribunala i ukoliko naš zahtjev da ga pregledaju srpski ljekari ne bude prihvaćen, blokiraćemo kancelariju Haškog tribunala u Beogradu”, naglasio je Šarović.

Srpska radikalna stranka 8. novembra organizovaće protest i u Hagu, ispred sjedišta Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, najavio je Šarović.

Šarović je dodao i da se Vojislav Šešelj i juče žalio na povišenu temperaturu koju, kako kaže, konstantno ima već mjesecima i koja ga iscrpljuje.

Novinarima je saopšteno i to da se Šarović, u svojstvu zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke, danas pismom obratio patrijarhu Irineju s molbom za njegov blagoslov kako bi u svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve bili održani molebani za zdravlje i slobodu Vojislava Šešelja.CIK objavio rezultate glasanja u inostranstvu

Previous article

Snijeg pada u Srbiji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan