Zanimljivosti

Šest načina da privučeš pažnju simpatije

0

Evo nekoliko savjeta kako privući pažnju simpatije, a da ne igraš na kartu izgleda.

Privlačenje pažnje simpatije može biti zeznuta stvar, posebno ako ne igraš na kartu izgleda. Iako su dječaci prilično vizuelni tipovi, i njima je jasno da se iza lijepog lica krije određen karakter i ličnost u koju se tek moraju zaljubiti. Kada zadobiješ njegovu pažnju zbog nekog kvaliteta ili osobine, vjeruj da ćeš je dosta duže zadržati nego onda kada obučeš prekratku suknju ili preduboki dekolte.

Evo nekoliko savjeta kako privući pažnju simpatije, a da ne igraš na kartu izgleda.

Ne izbjegavaj ga

Ako nisi u njegovoj blizini, nećeš privući njegovu pažnu. To ne znači da moraš da ga progoniš, ali trebalo bi se tu i tamo pojaviš na mjestima gdje on provodi vrijeme. Ako je riječ o kafiću gdje često pije kafu, zašto i ti ne bi jedno jutro svratila tamo?

Pokloni mu pažnju

Ne moraš da ga zaspeš komplimentima ili upijaš svaku njegovu riječ kao da si opsjednuta, ali uvijek obrati pažnju na ono što priča, postavljaj mu podpitanja i tako mu daj do znanja da te zanima ono o čemu govori. Svima nam godi kada zadobijemo nečiju pažnju – i njemu će.

Budi samouvjerena

Svi se malo uznemirimo kada treba pričati sa simpatijom, ali pokušaj da se u tom trenutku opustiš najviše što možeš – dokazano je da dječake privlače djevojke “koje znaju šta rade”. Samopouzdanje je seksi.

Budi prirodna

Onako kako se ponašaš u društvu drugarica i školskih kolega, ponašaj se i u blizini njega. Nemoj da se pretvaraš u nedostižnu divu ili čudnu ćutljivicu – slobodno pričaj o svojim hobijima i interesima, ali ne zaboravi i da slušaš; ljudi koji neprestano brbljaju o sebi su naporni.

Budi prijateljski raspoložena

Svi vole prijatne, vesele i nasmijane osobe – pa tako i dječaci. Ako želiš da privučeš njegovu pažnju, budi prijateljski raspoložena. Nemoj da psuješ ili da izigravaš muškaraču jer takve stvari odbijaju dječake. Ako si baš zbog nečeg iznervirana i ne možeš da se obuzdaš, pričekaj dok se smiriš ili porazgovaraj s nekom bliskom osobom.

Smij se

Dječaci obožavaju da budu u blizini djevojaka koje znaju da uživaju u životu – a ima li ljepšeg dana od onog kada se neprestano smiješ? Ako misliš da je duhovit, daj mu do znanja da ti je zanimljiv; smijehom ćete se i on i ti bolje osjećati u vlastitoj koži./ibar.ba/

STRAVIČNA ISPOVIJEST: “Majka se smijala dok me je očuh silovao!”

Previous article

Ovako Karleuša ide na spavanje

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.