NovostiRS/BiH

Snijeg stvara probleme u saobraćaju

0

U BiH saobraćaj se ovog jutra na većini puteva odvija otežano i usporeno, na području donjeg Podrinja u nižim krajevima pada kiša koja ledi pri kolovozu, dok u višim predjelima pada snijeg.

snijeg5

Snijeg promjenjivog intenziteta pada i u ostalim krajevima, na kolovozima u nizinama mjestimično ima raskvašenog snijega i bljuzgavice, a na svim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na širem području Romanije za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca, ali se za ovu kategoriju vozila preporučuju i na ostalim dionicama koje vode preko planinskih prevoja.

Na putevima Prijedor-Novi Grad, Prijedor-Sanski Most i Kozarska Dubica-Gradiška, zbog težine snijega dolazi do obaranja stabala na kolovoz, a zbog snježnih nanosa i dalje je neprohodan regionalni put Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Učestali su odroni na dionicama Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Banjaluka-Teslić, Kneževo-Turbe, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Bratunac-Skelani, LJubovijski most-Drinjača i Šekovići-Caparde, Rogatica-Ustiprača, Višegrad-Vardište i Brodar-Rudo.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su kratkotrajna, a zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Izačić obustavljen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi 7,5 tona. srna

Kriza izmjenila potrošačke navike Evropljana

Previous article

Gogenova slika prodata za 300 miliona dolara

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti