Prnjavor - Najnovije vijestiVijesti

SO-e PRNJAVOR: Skupština efikasna, počeo posao na usvajanju budžeta

0

Po budžetskom kalendaru krenule su aktivnosti na usvajanju budžeta opštine Prnjavor i stim u vezi sutra će biti razmatran i rebalans budžeta za 2019.godinu, nakon čega će se usvojiti i nacrt za narednu godinu, rekao je Željko Simić predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, gostujući u programu Radio Prnjavora.

„Nakon usvajanja nacrta budžeta u nekih petnaestak dana, otvara se prostor za javnu rasrpavu i da budžet bude dostupan građanima, odnosno javnosti, što podrazumjeva i organizovanje javne rasprave. Pozivam sve zainteresovane građane, nevladine organizacije, pravna lica i druge da iznesu svoje mišljenje, primjedbe i prijedloge“, kaže Simić. On navodi da se  čini  sve da nacrt budžeta bude dostupan u skladu sa novim tehnologijama na svaki mogući način. Međutim, upozorava na problem zainteresovanosti građana za javne rasprave, obzirom da su se nekada provodile  i u mjesnim zajednicama, ali odziv nije bio najbolji.

Simić je istao da budžet za narednu godinu ni u jednom segnemtu nije tzv.izborni, naprotiv on proizilazi iz prethodnih godina i sličan je ovom iz 2019.godine, odnosno njegov okvir je gotovo identičan rebalansiranom iz ove godine.  „Da je to tako potvrđuje činjenica da je iznos kapitalnih investicija na nivou milion i 200 hiljada maraka i nema razlike od godina u kojima nema izbora“, tvrdi Simić.

On je napomenuo da se zalaže za praksu usvajanja Programa kapitanih investicija zajedno sa prijedlogom budžeta, obzirom na rokove za javne nabavke kako bi se odmah u proljeće mogli realizovati predviđeni projekti. „Kada se taj program usvoji u martu, njegova realizacija ne može da počne prije juna i to ako nema onih famoznih žalbi koje su predviđene Zakonom o javnim nabavkama“, kaže Simić.

Ocjenjujući godinu iza nas i sve što se događalo i usvajalo u Skupštini opštine Prnjavor, Simić je rekao da je opštinski parlament bio efikasan, nije bilo maratonskih sjednica, niti ekscesnih situacija, a čulo se mnogo konstruktivnih prijedloga. Zbog toga je izrazio zahvalnosti odbornicima ovog saziva Skupštine opštine Prnjavor.

Radio Prnjavor – prnjavorlive.infoNišta od Noletovog povratka na vrh ATP liste, Fedeks u polufinalu

Previous article

Arapska “zver” na točkovima FOTO

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.