PrnjavorVijesti

Sok od aronije iz PRNJAVORA po najpovoljnijoj cijeni na tržištu

0

Matični sok od aronije, stopostotno prirodan, sertifikovan od strane Instituta za javno zdravstvo RS, možete kupiti i u Prnjavoru po najpovoljnijim cijenama na tržištu.

Aronija je nevjerovatan skup biološki aktivnih spojeva (preko 300). Čisti krv, jača cirkulaciju, snižava holesterol i krvni pritisak, djeluje protivupalno, dezinficira i pospješuje zarastanje rana. Sadrži i veliku količinu karotena, koji štiti stanice od oštećenja, oči od nastanka mrene, a kožu od opasnih opekotina sunca. Plodovi aronije imaju najveći antioksidativni kapacitet među svim bobičastim i ostalim voćem, istraživanim do sada, a mjerenim po ORAC i TEAC standardima. Polifenoli aronije imaju ulogu u kontroli i prevenciji razvoja raka modulirajući sve 3 faze: inicijacija, promocija i napredovanje karcinoma. Istraživanja su pokazala kako aronija utiče na mnoge karcinome i pomaže poslije hemoterapije.

SAVJETI ZA KONZUMIRANJE – Često pitanje je, da li aroniju mogu koristiti i djeca? odgovor je: DA. Svježi plodovi aronije se konzumiraju u vidu bobica i dnevne potrebe organizma su od 30 do 50 komada, za odrasle. Za djecu do 12 godina je dovoljno 50% od navedene količine. Sok se konzumira od 0,3 – 0,5 dl dnevno kod odraslih (preporučuje se konzumacija prije doručka). Za djecu do 12 godina 0,2 dl dnevno.

Za sve informacije obratiti se na broj telefona 066/002-136 ili na mejl redakcije, prnjavorski@gmail.com.

EU nudila Jugoslaviji članstvo i 5,5 milijardi pomoći, Tuđman i Milošević odbili?

Previous article

Novi zakon o oružju u FBiH: Jednoj porodici omogućeno da posjeduje cijeli arsenal

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor