BalkanNovosti

Spasio dijete iz usijanog auta dok su roditelji čekali bravara

0

Dijete, najvjerojatnije dvogodišnjak, bilo je u zaključanom automobilu na parkingu u Poreču gotovo pola sata na najvećem suncu i ko zna koliko bi još ostalo da Zoran Grgić iz Požege nije odlučio razbiti prozor automobila i izvući ga van.

zoran-grgic-porec-dijete

Drama se odvijala na parkiralištu iza stare porečke robne kuće oko 10.30 sati ujutro u petak. Roditelji djeteta, posebno otac, nisu se slagali da Grgić razbije staklo, no on je odgurnuo oca i ključem za skidanje točka razbio staklo. Roditeljima je, naime, u automobilu pored djeteta ostao zaključan i ključ vozila te su čekali dolazak bravara koji će otvoriti vozilo.

“Igrom slučaja sam bio na parkingu kada mi je jedna žena, koja me poznaje, viknula: ‘Zoka, pomozi!’ Došao sam i vidio dijete u automobilu i odlučio razbiti staklo. No, roditelji koji su bili blizu su mi kazali da to ne radim jer da dolazi bravar, budući da im je u vozilu ostao ključ. Nisam odustajao i pitao ih za koliko vremena dolazi bravar jer je dijete bilo ne samo znojno već potpuno mokro i naizgled mu nije bilo dobro. Pitao sam tog oca: ‘Što ti ne razbijaš staklo?’ Na to mi je kazao da čeka bravara, a s druge strane ta druga žena mi viče i dalje: ‘Zoka, pomozi mu, razbij staklo!’ Tada sam otišao do svog automobila koji je bio parkiran nekoliko metara dalje i uzeo ključ za skidanje guma.

U prvom trenutku mi otac nije dozvolio razbijanje, tada sam mu ponovio da hoću, uhvatio sam ga za rame i odgurnuo ga te napokon razbio to staklo. Izvukao sam dijete iz vozila, odnio u hladovinu i dao mu piti vode, dok je otac ostao šokiran. Dijete je bilo potpuno mokro i pomodrilo. Budući da se otac onako postavio i čak bio ljut na mene, ponudio sam mu da ću mu čak platiti što sam mu razbio staklo, no na to mi nije odgovorio. Kada otac nije htio, ja sam razbio staklo. U svakom slučaju to bih napravio svaki put kad je to potrebno, bez puno razmišljanja, jer je meni očito važnije dijete od stakla, a možda ne misli svako tako”, rekao je Grgić.

Nakon događaja je Grgić, da bi sebe uvjerio, iako to nije bilo potrebno, ušao u svoj automobil koji je takođe bio parkiran u blizini na suncu i sjeo unutra na minutu. Kazao nam je da je u autu bila toplinska bomba i da se skoro ugušio, a kamoli dijete koje je bilo zaključano gotovo sigurno više od pola sata. Čak je rekao da bi dijete trebalo odnijeti kod doktora na pregled.

Cijeli događaj nije vidjelo puno ljudi, a sam Grgić nije oduševljen publicitetom, a to što je pomogao mu je sasvim normalno. novi listNova tragedija na Boračkom jezeru: Utopio se 23-godišnji mladić

Previous article

PRNJAVOR: Požar u Popovićima

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan